Vitocal 200-G – warmtepomp voor nieuwbouw

Dankzij de stille werking is de aantrekkelijk geprijsde Vitocal 200-G brine/water-warmtepomp ook geschikt voor installatie in de buurt van woonruimten.

De Vitocal 200-G warmtepomp is het aantrekkelijk geprijsde alternatief voor de 300-serie. Met zijn koelcircuit ent een vast verwarmingsvermogen (in vijf uitgangsgroottes) bestrijkt hij een breed scala aan toepassingen met een goed rendement. 


Bijzondere kenmerken van de Vitocal 200-G

Kleine oppervlakte

Met zijn geringe ruimtebehoefte is deze warmtepomp met name aan te bevelen voor kleine ruimtes: In de compacte behuizing bevinden zich al de brinecirculatiepomp, de verwarmingscirculatiepomp en de 3-weg-omkeerklep.

Voor een eenvoudige plaatsing en installatie van de Vitocal 200-G kan de nieuwe koelcircuitmodule eenvoudig uit de warmtepomp worden gehaald en indien nodig apart worden getransporteerd dankzij hydraulische en elektrische stekkers. Bovendien kan de warmtepomp dankzij een flexibel aansluitingsconcept snel worden aangepast aan de inbouwsituatie ter plaatse.

Geruisloos, voor installatie nabij de woonruimte

De behuizing is volledig ingekapseld in de koelmodule/hydraulische kamer van de omgeving en reduceert samen met de driedimensionale trillingsontkoppeling het werkingsgeluid tot een minimum. Met een geluidsvermogen van slechts 49 dB(A) (B0/W55) is deze warmtepomp een van de stilste in zijn categorie.

Advies op maat!

Onze partners

Advies op maat, kostenloos en vrijblijvend ontvangt u van onze speciaal voor u geselecteerde installateurs. Vul uw postcode in en vindt uw installatie-partner.In de warme zomermaanden kan deze warmtepomp ook koelen. Daarvoor is de optionele 'natural cooling'-box benodigd.
De Vitocal 200-G is Keymark gecertificeerd.


Voordelen van de Vitocal 200-G

  • Lage bedrijfskosten door hoge SCOP-waarde (SCOP = seizoensgebonden prestatiecoëfficiënt) volgens EN 14825: tot 5,3 voor gemiddelde klimatologische omstandigheden en toepassing bij lage temperaturen (W35)
  • Hoog rendement door RCD-systeem (koelmiddelcyclus-diagnosesysteem) met elektronisch expansieventiel (EEV)
  • Nauwelijks hoorbaar, zelfs bij installatie in de buurt van de woonkamer, dankzij het nieuwe geluidsisolatieconcept.
  • Compacte afmetingen en een klein oppervlak voor meer ruimte in het gebouw
  • Hoog bedieningscomfort - verwarming, koeling, warmwatervoorziening en ventilatie via geïntegreerde Vitotronic-regelaar met platte tekst en grafische weergave
  • Verhoogd gebruik van eigen elektriciteit uit fotovoltaïsche systemen door diepe vermogensmodulatie van de warmtepomp
  • Internet-compatibel via Vitoconnect (accessoire) voor bediening en service via de gratis ViCare App
Vitocal 200-G in huis


Bedieningscomfort

Vitotronic-Regelung.jpg

Vitotronic 200-regeling met optionele app-aansturing

Dankzij het tekst- en grafisch display voor weersafhankelijke verwarming kan de Vitotronic 200-regeling heel eenvoudig en intuïtief bediend worden. De instellingen kunnen aan de hand van menu's snel gewijzigd worden. Online aansturing via de ViCare-app op een mobiel eindtoestel is optioneel mogelijk.
 


Vitoconnect als interface

Om de verwarmingsinstallatie via een app te kunnen bedienen, is de Vitoconnect-interface vereist. Bestaande warmtepompen van de Vitocal-reeks (vanaf bouwjaar 2010) kunnen op ieder ogenblik aangepast worden.

Vitoconnect


ViCare App & Vitotrol Plus App

ViCare-app

Dankzij de ViCare-app kan de installatiegebruiker zijn verwarmingsinstallatie via zijn smartphone aansturen. De bedrijfsstatus kan op ieder ogenblik geconsulteerd worden, en bij storingen kan vlot contact worden opgenomen met de eerder in de app ingevoerde installateur.


Systeemtechniek

fernbedienungen.jpg

Op elkaar afgestemd: Systeemtechniek

"Het geheel is meer dan de som van de delen." In navolging van dit principe biedt Viessmann niet enkel afzonderlijke verwarmingsonderdelen aan die alle vereisten met betrekking tot kwaliteit, betrouwbaarheid en efficiëntie voldoen. Alle producten zijn deel van een volledig systeem waarin alle onderdelen op elkaar afgestemd zijn en precies bij elkaar passen. Enkel het samenspel tussen alle systeemonderdelen biedt het vermogenspotentieel van een innovatieve toptechnologie.

De systeemtechniek van Viessmann omvat alle onderdelen voor een betrouwbaar en zuinig verwarmingssysteem. Van de Vitotronic-regeling met draadloze afstandsbediening over de Vitocell warmwaterboilers met hoog vermogen voor een optimaal warmwatercomfort tot hoogwaardige zonnesystemen voor een kostenbesparende verwarmingsondersteuning.

Productdoorsnede

Overzicht

Nominaal vermogen (kW)*
Brine/water-warmtepomp: 5,8 / 7,5 / 10,4 / 13,0 / 17,4 kW | *volgens EN 14511, B0/W35, Spreiding 5 K
COP bij verwarming
afhankelijk van het vermogen tot 4,9
Energielabel
energieeffizienklasse.png
A+++/A++ | * volgens EU-verordening nr. 813/2013 verwarmen, gemiddeld klimaat - laagtemperatuurtoepassing (W35) / middeltemperatuurtoepassing (W55)
Energielabel tapwaterverwarming
Inzetbereik
icon-wohngebaeude.png
Eengezinswoning nieuwbouw
Bediening
Einfaches RGB
Vitotronic 200-regeling met tekst- en grafische display, bediening via Vitotrol App mogelijk
Warm tapwaterbereiding
Aanvullende warm tapwaterverwarmer vereist voor hoge warmwatercomfort
Andere kenmerken
"Natural cooling"-functie met optionele NC-Box, "active cooling"-funktie met optionele AC-Box
Vitocal_200-G_Produktschnitt.png