Compacte, efficiënte en performante warmtepomp: Vitocal 222-G

Compacte, plaatsbesparende en performante warmtepomp, ook geschikt voor plaatsing nabij woonruimten  

Advies op maat!

Onze partners

Advies op maat, kostenloos en vrijblijvend ontvangt u van onze speciaal voor u geselecteerde installateurs. Vul uw postcode in en vindt uw installatie-partner.

Compacte brine/water-warmtepomp Vitocal 222-G

Aantrekkelijk geprijsd alternatief voor het compacte toestel van de 300-serie.

In de compacte brine/water-warmtepompen Vitocal 222-G zijn reeds alle voor de ruimteverwarming en warm tapwaterverwarming benodigde componenten geïntegreerd.

De compacte grond/water-warmtepomp Vitocal 222-G bevat alle componenten voor de verwarming van woning en de productie van warm water.

Vitocal 222-G is beschikbaar met vermogens van 5,8 tot 10,4 kW en is dé oplossing voor eengezinswoningen. De uitgangstemperatuur tot 65 °C laat toe om het systeem te gebruiken in combinatie met klassieke radiatoren. COP (Coefficient of Performance) tot 4,8 volgens EN 14511 (5/2018) bij B0/W35.

De voordelen op een rij.

  • Bijzonder stille werking, waardoor geschikt voor plaatsing nabij woonruimten
  • Compacte afmetingen en geringe grondoppervlakte, dus plaatsbesparend
  • Gemakkelijk te bedienen: regeling van verwarmen, koelen, warm water en ventilatie gebeurt via het geïntegreerde Vitotronic bedieningsscherm
  • Geoptimaliseerd gebruik van zelf-opgewekte stroom bij fotovoltaïsche installaties mede door een hoog modulatievermogen
  • Verbonden met internet via de communicatiemodule Vitoconnect (accessoire) en de app ViCare
  • Energie-efficiëntieklasse volgens EU-Richtlijn Nr. 811/2013 Verwarming, gemiddelde klimatologische omstandigheden - bij toepassing met lage temperatuur (W35) / bij toepassing met gemiddelde temperatuur (W55): A++, A++.

Bijzonder compact en geruisloos, dus ook geschikt om opgesteld te worden vlakbij woonruimten

De compacte behuizing van Vitocal 222-G omvat de warmtegenerator, hydraulische verbindingen en een warmwaterboiler van 220 liter.  Met een maximaal geluidsniveau van 46 dB(A)(B0/W55) zijn deze warmtepompen van de stilste van de markt.

Regeling Vitotronic 200

Bedieningscomfort

Overzichtelijk, praktisch, intelligent: de Vitotronic biedt alle functies voor een snelle en precieze regeling van elk verwarmingssysteem.

Connectiviteit

Vitotronic 200-regeling: te allen tijde ook met een app via smartphone te bedienen.

ViCare App

Dankzij de ViCare-app kan de installatiegebruiker zijn verwarmingsinstallatie via zijn smartphone aansturen. De bedrijfsstatus kan op ieder ogenblik geconsulteerd worden, en bij storingen kan vlot contact worden opgenomen met de eerder in de app ingevoerde installateur.

ViCare App

Vitoconnect

Vitoconnect als interface 

Om de verwarmingsinstallatie via een app te kunnen bedienen, is de Vitoconnect-interface vereist. Bestaande warmtepompen van de Vitocal-reeks (vanaf bouwjaar 2010) kunnen op ieder ogenblik aangepast worden.

Productdoorsnede

Overzicht

Nominaal vermogen (kW)
5,8 tot 10,4 kW
COP bij verwarmen volgens EN 14511 (5/2018)
tot 4,8
Energielabel volgens EU-veroordening nr. 811/2013 verwarmen, gemiddeld klimaat - laagtemperatuurtoepassing (W35) / middeltemperatuurtoepassing (W55)
energieeffizienklasse.png
A++ / A++
Energielabel tapwaterverwarming
A+
Toepassing
icon-wohngebaeude.png
Woningbouw, nieuwbouw
Bediening
Einfaches RGB
Vitotronic 200-regeling met tekst- en grafische display, bediening via Vitotrol App mogelijk
Warm tapwaterbereiding
220-liter warmwaterboiler geïntegreerd
Verdere kenmerken
Vrijwel geluidsarm
Grond-water-warmtepomp Vitocal 222-G


Op elkaar afgestemd: Systeemtechniek

"Het geheel is meer dan de som van de delen." In navolging van dit principe biedt Viessmann niet enkel afzonderlijke verwarmingsonderdelen aan die alle vereisten met betrekking tot kwaliteit, betrouwbaarheid en efficiëntie voldoen. Alle producten zijn deel van een volledig systeem waarin alle onderdelen op elkaar afgestemd zijn en precies bij elkaar passen. Enkel het samenspel tussen alle systeemonderdelen biedt het vermogenspotentieel van een innovatieve toptechnologie.

De systeemtechniek van Viessmann omvat alle onderdelen voor een betrouwbaar en zuinig verwarmingssysteem. Van de Vitotronic-regeling met draadloze afstandsbediening over de Vitocell warmwaterboilers met hoog vermogen voor een optimaal warmwatercomfort tot hoogwaardige zonnesystemen voor een kostenbesparende verwarmingsondersteuning.

fernbedienungen.jpg