Vitocal 300-G – warmte uit de bodem of het grondwater

Dankzij de moderne invertertechnologie is de Vitocal 300-G brine/water-warmtepomp de meest efficiënte oplossing voor nieuwbouw en de beste keuze in de vervangingsbranche.

Dankzij de moderne invertertechnologie is de nieuwe Vitocal 300-G-warmtepomp de meest efficiënte oplossing voor nieuwbouw en de beste keuze voor het vervangen van oudere brine/water-warmtepompen. De outputgestuurde koelcircuit past het warmtevermogen van de warmtepomp aan de respectievelijke warmtebehoefte van het gebouw aan. Dit resulteert in minder start/stop-cycli in het deellastbereik en een hoger jaarlijks rendement. De Vitocal 300-G is verkrijgbaar in drie vermogensklassen met een modulatiebereik van 1,7 tot 8,6 kW, 2,4 tot 11,4 kW en 3,8 tot 15,9 kW en dekt daarmee een breed scala aan toepassingen voor nieuwe en bestaande gebouwen.

Advies op maat!

Onze partners

Kostenloos, vrijblijvend en advies op maat vindt u bij onze Partners, vul uw postcode in en vindt uw installateur

Bijzondere kenmerken van de Vitocal 300-G

Hoog rendement - lage energiekosten

Naast de capaciteitsregeling zorgt het RCD-systeem (Refrigerant Cycle Diagnostic System) voor een bijzonder nauwkeurige en snelle regeling van het koelcircuit via een elektronisch expansieventiel. Energiebesparende HR-pompen voor het Brine- en verwarmingscircuit verlagen het energieverbruik en de kosten.

Eenvoudige installatie, ruimtebesparend en stil

Het kleine oppervlak van minder dan 0,5 vierkante meter en de toegang tot alle service-relevante componenten vanaf de voorkant maken een ruimtebesparende installatie mogelijk. Door het zeer lage bedrijfsgeluidsniveau van 41 dB(A) (geluidsvermogensniveau volgens ErP voor B0/W55) kan de warmtepomp ook dicht bij het woongedeelte worden geïnstalleerd, bijvoorbeeld in de bijkeuken.


In de warme zomermaanden kan deze warmtepomp ook koelen. Daarvoor is de optionele 'natural cooling'-box benodigd.
De Vitocal 300-G is Keymark gecertificeerd.


Voordelen van de Vitocal 300-G

Vitocal_300-G.jpg

Voordelen van de Vitocal 300-G

  • Zeer lage stookkosten dankzij vermogensgestuurd koelcircuit met innovatieve invertertechnologie voor maximaal seizoensrendement SCOP (seasonal coefficient of performance), SCOP-waarde volgens EN 14825: tot 5,3 voor gemiddelde klimatologische omstandigheden en toepassing bij lage temperaturen (W35)
  • Nauwelijks hoorbaar, zelfs als ze dicht bij de woonkamer worden geïnstalleerd, dankzij het nieuwe geluidsisolatieconcept.
  • Compacte afmetingen en een klein oppervlak voor meer ruimte in het gebouw
  • Hoog bedieningscomfort - verwarming, koeling enwarmwatervoorziening via geïntegreerde Vitotronic-regelaar met tekst en grafische weergave
  • Verhoogd gebruik van eigen elektriciteit uit fotovoltaïsche systemen door diepe vermogensmodulatie van de warmtepomp
  • Internet-compatibel via Vitoconnect (accessoire) voor bediening en service via de gratis ViCare App


Bedieningscomfort

Vitotronic 200-regeling met optionele app-aansturing

Dankzij het tekst- en grafisch display kan de Vitotronic 200-regeling heel eenvoudig en intuïtief bediend worden. De instellingen kunnen aan de hand van menu's snel gewijzigd worden. Online aansturing via de ViCare-app op een mobiel eindtoestel is optioneel mogelijk.

Vitotronic-Regelung.jpg

Vitoconnect_Anschluesse.png

Vitoconnect als interface

Om de verwarmingsinstallatie via een app te kunnen bedienen, is de Vitoconnect-interface vereist. Bestaande warmtepompen van de Vitocal-reeks (vanaf bouwjaar 2010) kunnen op ieder ogenblik aangepast worden.


ViCare-app

Dankzij de ViCare-app kan de installatiegebruiker zijn verwarmingsinstallatie via zijn smartphone aansturen. De bedrijfsstatus kan op ieder ogenblik geconsulteerd worden, en bij storingen kan vlot contact worden opgenomen met de eerder in de app ingevoerde installateur.

Vicare-App.png


Systeemtechniek

fernbedienungen.jpg

Op elkaar afgestemd: Systeemtechniek

"Het geheel is meer dan de som van de delen." In navolging van dit principe biedt Viessmann niet enkel afzonderlijke verwarmingsonderdelen aan die alle vereisten met betrekking tot kwaliteit, betrouwbaarheid en efficiëntie voldoen. Alle producten zijn deel van een volledig systeem waarin alle onderdelen op elkaar afgestemd zijn en precies bij elkaar passen. Enkel het samenspel tussen alle systeemonderdelen biedt het vermogenspotentieel van een innovatieve toptechnologie.

De systeemtechniek van Viessmann omvat alle onderdelen voor een betrouwbaar en zuinig verwarmingssysteem. Van de Vitotronic-regeling met draadloze afstandsbediening over de Vitocell warmwaterboilers met hoog vermogen voor een optimaal warmwatercomfort tot hoogwaardige zonnesystemen voor een kostenbesparende verwarmingsondersteuning.

Productdoorsnede

Overzicht

Nominaal vermogen (kW)*
Brine/water-warmtepomp: 4,3 / 5,3 / 7,4 kW | *volgens EN 14511, B0/W35, Spreiding 5 K
COP bij verwarming
afhankelijk van het vermogen tot 4,8
Energielabel*
energieeffizienklasse.png
Brine/water: type BWC 301.C06: A+++/A++ | type BWC 301.C12: A+++/A+++ | type BWC 301.C16 A+++/A+++| * volgens EU-verordening nr. 813/2013 verwarmen, gemiddeld klimaat - laagtemperatuurtoepassing (W35) / middeltemperatuurtoepassing (W55)
Energielabel tapwaterverwarming
Inzetbereik
icon-wohngebaeude.png
Eengezinswoning nieuwbouw
Bediening
Einfaches RGB
Vitotronic 200-regeling met tekst- en grafische display, bediening via Vitotrol App mogelijk
Warm tapwaterbereiding
Aanvullende warm tapwaterverwarmer vereist voor hoge warmwatercomfort
Andere kenmerken
"Natural cooling"-functie met optionele NC-Box, "active cooling"-funktie met optionele AC-Box
Vitocal_300-G_Produktschnitt.png