Hoge efficientie door moderne Inverter-technologie

Compact warmtepompsysteem, bijzonder stil, geschikt om nabij woonruimten opgesteld te worden.

Advies op maat!

Onze partners

Advies op maat, kostenloos en vrijblijvend ontvangt u van onze speciaal voor u geselecteerde installateurs. Vul uw postcode in en vindt uw installatie-partner.


Grond/water warmtepomp Vitocal 333-G

Moderne Inverter-Technologie

Dankzij de moderne invertertechnologie is de nieuwe generatie compacte Vitocal 333-G-de meest efficiënte oplossing voor nieuwe grond/water-warmtepompen.

Door de modulerende werking wordt het vermogen van de warmtepomp aan de warmtebehoefte van de gebruikers aangepast. Dit resulteert in minder start/stopcycli in het deellastbereik en een hoger jaarlijks rendement.

Vitocal 333-G is beschikbaar met meerdere vermogens: van 1,7 tot 8,6 kW en 2,4 tot 11,4 kW en biedt zo een optimale dekking voor nieuwe gebouwen.

De voordelen op een rij

  • Hoge efficientie door moderne Inverter-technologie
  • Bijzonder stille werking, waardoor geschikt voor plaatsing nabij woonruimten
  • Compacte afmetingen en geringe grondoppervlakte, dus plaatsbesparend
  • Gemakkelijk te bedienen: regeling van verwarmen, koelen, warm water en ventilatie gebeurt via het geïntegreerde Vitotronic bedieningsscherm
  • Geoptimaliseerd gebruik van zelf-opgewekte stroom bij fotovoltaïsche installaties mede door een hoog modulatievermogen
  • Verbonden met internet via de communicatiemodule Vitoconnect (accessoire) en de app ViCare
  • Energie-efficiëntieklasse volgens EU-Richtlijn Nr. 811/2013 Verwarming, gemiddelde klimatologische omstandigheden - bij toepassing met lage temperatuur (W35) / bij toepassing met gemiddelde temperatuur (W55): A+++ / A++ (Typ BWT 331.C06), A+++ / A+++ (Typ BWT 331.C12). De nieuwe energie-efficiëntieklasse A+++ geldt vanaf 26 september 2019.


Hoog rendement – geringe stookkosten

Het innovatieve RCD-systeem (Refrigerant Cycle Diagnostic) levert een wezenlijke bijdrage aan de verhoging van het jaarrendement. Dit systeem zorgt voor een bijzonder precieze en snelle regeling van de kouddcircuit via een elektronische expansieklep. Het RCD-systeem verzekert dat de warmtepomp te allen tijde optimaal werkt. Daarnaast zorgen de energiebesparende HR-circulatiepompen voor het brine- en het cv-circuit voor bijzonder lage stookkosten en een hoog jaarrendement.

Hoog warm tapwaterrendement en een hoger wooncomfort

De nieuw ontwikkelde 220 liter boiler in de Vitocal 333 G bereikt een maximale tapvolumen van 300 liter (temperatuur 40 °C) op de efficiëntieklasse A + (XL profiel) en houdt een maximale warm tapwatertemperatuur van 60 °C zonder elektrische verwarming vóór.  Optioneel, kan een thermische zonne-systeem voor de bereiding van drinkwater worden opgenomen door middel van een zonne-warmtewisselaarset. Op warme zomerdagen kan de warmtepomp ook de kamers koelen. Voor deze geïntegreerde koelfunctie is een optionele "natural cooling"-box vereist.


Natural Cooling

Voor een buitengewoon wooncomfort op warme zomerdagen is de Vitocal 333-G ook leverbaar met een NC-box voor de functie 'natural cooling'.

Beperkt installatieoppervlak

Doordat hij weinig plaats inneemt (minder dan 0,5 m² vloeroppervlakte), is Vitocal 333-G bijzonder geschikt voor installatie in krappe ruimten: de compacte behuizing omvat de primaire circulatiepomp, de CV-pomp en de driewegomschakelklep. Met een geluidsniveau van slechts 38 dB(A) bij grond 0 °C/water 35 °C behoren de compacte warmtepompen tot de stilste in hun categorie.
 


Regeling Vitotronic 200

Online bediening met ViCare app

Dankzij de optionele Vitoconnect-interface kan de warmtepomp via de gratis ViCare App op alle mobiele eindapparaten overal online worden aangestuurd. Op het apparaat zelf biedt de Vitotronic 200-besturingseenheid met duidelijke tekst en grafisch display een intuïtieve, menugestuurde bediening.


ViCare App

Dankzij de ViCare-app kan de installatiegebruiker zijn verwarmingsinstallatie via zijn smartphone aansturen. De bedrijfsstatus kan op ieder ogenblik geconsulteerd worden, en bij storingen kan vlot contact worden opgenomen met de eerder in de app ingevoerde installateur.

ViCare App

Vitoconnect 100

Vitoconnect als interface

Om de warmtepomp Vitocal 333-G via een app te kunnen bedienen, is de Vitoconnect-interface vereist. Bestaande warmtepompen van de Vitocal-reeks (vanaf bouwjaar 2010) kunnen op ieder ogenblik hiermee uitgebreid worden.


Productdoorsnede

Overzicht

Nominaal vermogen(kW)
1,7 tot 11,4 kW
COP bij verwarmien volgens EN 14511 (5/2018)
tot 4,8 (B0/W35)
Energielabel volgens EU-veroordening nr. 811/2013 verwarmen, gemiddeld klimaat - laagtemperatuurtoepassing (W35) / middeltemperatuurtoepassing (W55)
energieeffizienklasse.png
A+++ / A++ (type BWT 331.C06), A+++ / A+++ (type BWT 331.C12). Het energielabel A+++ is na 26 september 2019 van toepassing
Energielabel warm tapwaterbereiding
A+
Toepassing
icon-wohngebaeude.png
Woningbouw, nieuwbouw
Bediening
Einfaches RGB
Vitotronic 200-regeling met tekst- en grafische display, bediening via Vitotrol App mogelijk
Warm tapwaterbereiding
220-liter warmwaterboiler geïntegreerd
Verdere kenmerken
Vrijwel geluidsarm
Vitocal 333-G


fernbedienungen.jpg

Op elkaar afgestemd: Systeemtechniek

"Het geheel is meer dan de som van de delen." In navolging van dit principe biedt Viessmann niet enkel afzonderlijke verwarmingsonderdelen aan die alle vereisten met betrekking tot kwaliteit, betrouwbaarheid en efficiëntie voldoen. Alle producten zijn deel van een volledig systeem waarin alle onderdelen op elkaar afgestemd zijn en precies bij elkaar passen. Enkel het samenspel tussen alle systeemonderdelen biedt het vermogenspotentieel van een innovatieve toptechnologie.

De systeemtechniek van Viessmann omvat alle onderdelen voor een betrouwbaar en zuinig verwarmingssysteem. Van de Vitotronic-regeling met draadloze afstandsbediening over de Vitocell warmwaterboilers met hoog vermogen voor een optimaal warmwatercomfort tot hoogwaardige zonnesystemen voor een kostenbesparende verwarmingsondersteuning.