Integratie van slimme technologieën & services

Viessmann Vitodens 050-W - bediening met de app ViCare

Smart Home

Smart home staat voor een comfortabele woning waar efficiënter gebruik gemaakt wordt van energie. Energy management maakt dat mogelijk, met name wanneer zowel verwarming als elektrische verbruikers geïntegreerd worden. Het is een feit dat een aanzienlijk deel van het energieverbruik van een huishouden bestaat uit warmteopwekking voor verwarming en de product van sanitair warm water.

Verwarming 60%
Warm water 15%
Verlichting 6%
Wassen, drogen, strijken en vaat 5%
Koken 5%
Overige 3%
Bron: Fluvius  

Het digitaal platform One base omvat innovatieve producten en diensten van Viessmann en integreert energy management. Hierdoor ontstaan future-proof totaaloplossingen die het dagelijks leven vergemakkelijken en tegelijkertijd helpen om maximaal te besparen en onafhankelijker te zijn van energieleveranciers.

Met de app ViCare op een smartphone of tablet kunnen alle aangesloten toestellen opgevolgd en aangestuurd worden. Door het platform One Base open te stellen voor ontwikkelaars is het aantal producten en diensten dat deel kan uitmaken van het smart home van Viessmann onbeperkt en eindeloos.

Meer efficiëntie met energy management

Energy management laat toe je de energiestromen in huis in real time volgen en te sturen. Zo kunnen gebruikers van elektrische en thermo-elektrische energiesystemen hun eigen elektriciteitsproductie en -verbruik gemakkelijk opvolgen. Daarbij zorgt een energy management-systeem voor het afstemmen van sturen van de aangesloten toestellen waardoor maximaal energie bespaard wordt.

Viessmann One Base

Viessmann One Base is een digitaal platform dat draadloos via WiFi meerdere modellen van warmtepompen, warmtepompboilers (04/2024) en gascondensatieketels van Viessmann samenbrengt, evenals de zonne-omvormer/thuisbatterij Vitocharge.

Het platform integreert energy management: monitoren van de werking van het systeem en instellen van sturingen gebeurt via de app ViCare. De smart-home-componenten van ViCare, radiatorkranen en sondes zijn geïntegreerd in dit systeem.

Weergave van de energiestromen in je huis op smartphone of tablet

Apps voor gebruikers en partners

Met de apps van Viessmann kan de hele verwarmingsinstallatie opgevolgd en aangestuurd worden. Niet alleen gebruikers kunnen profiteren van toepassingen zoals ViCare. Ook voor installatie- en servicebedrijven heeft Viessmann een intelligente app ontwikkeld die het dagelijkse werk vergemakkelijkt: met de app ViGuide kunnen bepaalde parameters op afstand worden onderhouden en aangepast, waardoor tijdrovende afspraken ter plaatse overbodig worden en consumenten beter en sneller bediend.

De apps van Viessmann maken gebruik van de in de meeste toestellen in gebouwde WiFi-verbinding "Connectivity Inside". De interface zit standaard in alle nieuwe apparaten. Voor oudere systemen is een upgrade mogelijk: toestellen vanaf bouwjaar 2004 kunnen wordenaangesloten via de communicatiemodule Vitoconnect.

Oplossingen voor developers

De API (Application Programming Interface) van Viessmann geeft eindgebruikers en bedrijven uit verschillende sectoren toegang tot de gegevens van de toestellen voor verwarming en energiebeheer van Viessmann om hun eigen smart home-oplossingen te ontwikkelen of te integreren in toepassingen van derden. 

Met de API kunnen ontwikkelaars oplossingen creëren die hun comfort en welzijn verhogen en tegelijkertijd de leefruimtes van de toekomst helpen creëren. Deze gegevens ter beschikking stellen van onze klanten en partners versterkt het motto van Viessmann: "co-creatie".