Slimme technologieën & services

Viessmann Vitodens 050-W - bediening met de app ViCare

Energie efficiënt gebruiken en tegelijk het comfort verhogen. Intelligente technologieën van Viessmann maken precies dat mogelijk. Ze verbinden naadloos producten, digitale diensten en de daarin opgenomen energiemanagementsystemen, ook buiten het eigen productengamma. Dit maakt Viessmann tot een aanbieder van slimme oplossingen voor zowel eindgebruikers als partners, die het dagelijks leven vergemakkelijken en tegelijkertijd helpen om besparingsmogelijkheden te identificeren en te benutten. Dit zijn belangrijke punten om ons doel te bereiken: leefruimtes vormgeven voor toekomstige generaties.

Een slimme woning integreert verwarming en energietoepassingen

Het heeft vele voordelen als je alle systemen kan integreren op een netwerk. Geautomatiseerde processen en bediening via smartphone of tablet betekenen een aanzienlijke verhoging van het gebruiksgemak. Een slimme woning biedt ook mogelijkheden voor energiebesparing. Dat potentieel is vooral groot als het gaat om verwarmingstechnologie. Want een aanzienlijk deel van het energieverbruik van een huishouden bestaat uit warmteopwekking. De moderne verwarmingssystemen van Viessmann zijn ontworpen voor gebruik in een Smart Home. Ze kunnen via een app worden aangestuurd, op energiebesparende standen worden ingesteld en bewoners en installateurs op de hoogte houden van de technische status.

Viessmann apps voor gebruikers en partners

De tijd dat de kamertemperatuur aan de thermostatische radiatorkraan moest worden ingesteld, is voorbij. Met de apps van Viessmann kan de hele verwarmingsinstallatie onafhankelijk van de actuele locatie worden geregeld, of het nu gaat om een huisinstallatie in huis of om iets complexers. En niet alleen systeemeigenaars kunnen profiteren van toepassingen zoals ViCare. Ook voor partners heeft Viessmann intelligente apps ontwikkeld die het dagelijkse werk vergemakkelijken. Met de ViGuide-app bijvoorbeeld kunnen bepaalde parameters op afstand worden onderhouden en aangepast, waardoor tijdrovende afspraken ter plaatse overbodig worden.

Viessmann One Base

Met One Base kunnen alle systemen en Smart Home-oplossingen van Viessmann naadloos op elkaar worden aangesloten tot één klimaat- en energieoplossing. Ook latere uitbreiding is probleemloos mogelijk, bijvoorbeeld door integratie van extra producten, digitale Viessmann diensten of upgrades. Dit maakt One Base bijzonder toekomstbestendig en handig. De bediening is eenvoudig via de ViCare app. Ook spraakassistenten zoals Amazon Alexa kunnen worden gebruikt.

Meer efficiëntie met Energy Management

Met Viessmann Energy Management kan je de energiestromen in huis in real time volgen. Zo kunnen eigenaars van elektrische en thermo-elektrische energiesystemen hun eigen elektriciteitsproductie en -verbruik bijhouden. Zo kunnen de mogelijkheden voor een optimale werking gemakkelijker worden ontdekt en benut. Energy Management is beschikbaar via de app ViCare van Viessmann. De app toont informatie over de huidige zelfvoorziening en het zelfverbruik en hoeveel CO2 het energiesysteem produceert en bespaart.

Oplossingen voor Smart Home Developers

De API (Application Programming Interface) van Viessmann geeft eindgebruikers en bedrijven uit verschillende sectoren toegang tot een groot aantal gegevens van verwarmingssystemen van Viessmann om hun eigen smart home-oplossingen te ontwikkelen of te integreren in toepassingen van derden. 

Met onze API kunnen ontwikkelaars oplossingen creëren die hun comfort en welzijn verhogen en tegelijkertijd de leefruimtes van de toekomst helpen creëren. Deze gegevens ter beschikking stellen van onze klanten en partners versterkt het motto van Viessmann: "co-creatie".