Subsidieregelingen

Wij Techniek

Ben je werkzaam in de installatiesector, dan is jouw bedrijf mogelijk aangesloten bij Wij Techniek. Je komt dan in aanmerking voor subsidie. Bekijk alle voorwaarden op de site van Wij Techniek.

Voor werkgevers in de installatiesector is de Ontwikkelingsstimuleringsregeling (OSR) van toepassing. Voor medewerkers in de technische installatiesector zijn er regelmatig vouchers beschikbaar voor persoonlijke ontwikkeling.

OOM

Bedrijven en medewerkers die werkzaam zijn in de metaalsector kunnen terecht bij het opleidingsfonds OOM voor subsidies voor opleidingen.

A+O Metalektro

Dit is het opleidingsfonds van en voor de metalektrobedrijven. Werkgevers kunnen gebruik maken van de Ontwikkelvoucher Werkgever (OVWG). En voor medewerkers is er de Ontwikkelvoucher Medewerker (OVMW). Beide regelingen zijn beschikbaar t/m 31 december 2023 (zolang er budget beschikbaar is).

Geen branchevereniging

Indien jouw bedrijf niet bij een branchevereniging is aangesloten, is het toch raadzaam om het Ondernemersplein te bezoeken. Hierop staan namelijk nog andere subsidiemogelijkheden die voor jou van toepassing kunnen zijn.

Vennootschapsbelasting

Als bedrijf zijn de opleidingskosten aftrekbaar van de vennootschapsbelasting. Door opleidingskosten op te voeren betaal je minder belasting en dat is jouw voordeel.

Persoonsgebonden aftrek

Wil je een opleiding volgen die jouw werkgever om bepaalde redenen niet wil of kan vergoeden? Dan kan je ook gebruikmaken van de persoonsgebonden aftrek voor de inkomstenbelasting. De opleiding dient wel gerelateerd te zijn aan jouw beroep.

Door scholingsuitgaven op te geven in je aangifte, kan je wellicht een deel van de kosten (bijvoorbeeld het lesgeld) terugkrijgen. Hiervoor geldt een drempelbedrag van €250,-. Voor meer informatie kun je terecht bij de Belastingdienst.