Productregistratie

Producten registreren
Photo: © Yuganov Konstantin / Shutterstock.com

Productregistratie zorgt ervoor dat je altijd de meest actuele, relevante diensten en ondersteuning voor het door jou aangeschafte product ontvangt. Bovendien ontvang je een systeemcertificaat met de gegevens van je systeem en een garantiebewijs. Als er een servicebeurt nodig is, hebt je alles snel bij de hand, wat het werk van de verwarmingsinstallateur aanzienlijk eenvoudiger maakt. Een ander voordeel van de Viessmann productregistratie is de uitgebreide garantie. Hiermee geniet je van een garantie tot 10 jaar voor sommige componenten van jouw verwarmingsinstallatie.

 

 

Voordelen van productregistratie

  • Door de registratie wordt de garantie automatisch verlengd en hoef je verder niets te doen.
  • De garantie gaat in op de dag van ingebruikname.
  • Je ontvangt een mail ter bevestiging van de geregistreerde producten en serienummer
  • Je ontvangt informatie over de nieuwste producten en diensten die voor jou het meest nuttig zijn.

Hoe productregistratie werkt

Zoals hierboven vermeld, zijn er twee manieren om jouw nieuw aangekochte Viessmann-product te registreren. Je kan zelf online of per post registreren, of de verwarmingsinstallateur vragen dit in jouw naam te doen. De voordelen van de productregistratie gelden zowel voor jou als eigenaar van de installatie als voor de verwarmingsinstallateur.

Producten online registreren

Om het product te registreren heb je het 13- tot 16-cijferige serienummer van jouw verwarmingsinstallatie en eventuele bijbehorende componenten nodig. Je vind dit bijvoorbeeld op het typeplaatje van het verwarmingssysteem. Het kan ook op de factuur staan. Bij twijfel kan je het serienummer gewoon aan de verwarmingsinstallateur vragen. In sommige gevallen heeft de verwarmingsinstallateur de al aangemeld of de installatie via internet aangesloten. In dat geval hoef je de gegevens niet opnieuw in te voeren.

Na succesvolle registratie wordt jouw garantie automatisch verlengd. De bevestiging krijg je in de vorm van een systeemcertificaat, dat je na voltooiing van de registratie per e-mail ontvangt. Zo heb je alle systeemgegevens en het garantieverlenging in één document bij de hand. Dit kan een enorme verlichting zijn, vooral wanneer er servicewerkzaamheden moeten worden uitgevoerd.

Online registratie stap voor stap
 

  1. Houd het serienummer gereed
  2. Registreer online met de gegevens
  3. Automatische garantieverlenging
  4. Systeemcertificaat bevestigt de garantieverlenging
  5. Ontvang het certificaat als e-mailbijlage en bewaar het
  6. Houd het document bij de hand voor wanneer een servicebeurt nodig is