Trainer Viessmann Academy Danny de Joode

Danny de Joode werkt al 5 jaar als servicetechnicus bij Viessmann. Hij is al langer bekend met het bedrijf, want zijn vader heeft hier maar liefst vijftien jaar gewerkt. Regelmatig kwam Danny langs op de vrijdagmiddagborrel, waarna hij na een aantal jaar tóch de overstap maakte.  

Per 2024 staat hem een nieuwe uitdaging te wachten binnen het bedrijf, waar hij meer verantwoordelijkheden krijgt. Hij gaat onder andere werken als leidinggevende van de Viessmann Academy , een academie waar installateurs trainingen en cursussen krijgen. Dit kan zowel in onze eigen lesruimte in Capelle aan den IJssel of op locatie. Zo kunnen zij kennismaken met de producten van Viessmann en alle techniek die hierbij komt kijken. Een mooie stap, aldus Danny zelf.

"Ik wil onze premium producten toegankelijker maken"

Danny hoopt met de academie het gebruik van Viessmann producten toegankelijker te maken. “We hebben ontzettend mooie producten. Ze zijn stil en werken waanzinnig goed. Dit wil ik zo goed mogelijk overbrengen naar onze huidige en toekomstige klimaat- en servicepartners. Ik werkte eerst in de buitendienst, waar ik veel onderweg was om complexe storingen op te lossen. Deze storingen zijn vaak niet op te lossen door installateurs, omdat zij niet volledig gespecialiseerd zijn in ons merk. Met de academie hoop ik onze producten toegankelijker te maken voor onze klimaatpartners, maar ook voor de instroom nieuwe installateurs. Zo krijgen de installateurs meer kennis van de systemen en maken ze hopelijk ook sneller de overstap naar Viessmann.”    

Zo is werken bij Viessmann

Werken bij Viessmann voelt als werken met je vriendengroep, zegt Danny. “Iedereen kan goed met elkaar overweg, staat voor elkaar klaar en de sfeer is goed. Er is veel aandacht voor de ontwikkeling van collega’s en je vervelen doe je niet snel. Momenteel werk ik in de binnendienst en houd ik me bezig met klantcontact en de planning. De vrijheid die ik krijg is echt bijzonder bij dit bedrijf. Dat past ook goed bij mij, want ik ben echt een vrije vogel en bepaal graag zelf hoe mijn dag eruitziet.”

“We groeien op dit moment enorm, wat ook weer nieuwe uitdagingen met zich meebrengt. Al onze collega’s worden goed opgeleid. Als je wilt kun je ook trainingen in België en Duitsland volgen, waardoor je echt ontzettend veel leert over de producten. Aan mogelijk nieuwe collega’s wil ik graag meegeven: je kunt hier ontzettend veel leren en aan uitdaging geen gebrek!”