Vitodens 100-W/111-W: Bijzonder duurzaam en op toekomst voorbereid

Compacte en efficiënte HR gaswandketels met een modern ontwerp

Als fabrikant met jarenlange ervaring op het gebied van de productie van wandtoestellen verstaan wij ons vak. Ook bij de  Vitodens 100-W en Vitodens 111-W (met geïntegreerde roestvaststalen laadboiler van 46 liter) kunt u op de zeer hoge kwaliteit van Viessmann vertrouwen. Onze HR ketels staan erom bekend dat ze bijna geen onderhoud nodig hebben en de kans is zeer klein dat u last krijgt van storingen. 

Onze HR-ketels zijn bovendien compact en besparen daarmee ruimte. Ze kunnen probleemloos op zolder, in een nis in de badkamer of in de berging tegen een wand worden gemonteerd. Ook een voordeel. Extra ruimte ernaast voor service en onderhoud is niet nodig, alle aansluitingen zijn goed bereikbaar via de voorzijde. Dat maakt de Vitodens-wandketels ideaal voor renovatieprojecten in flats of eengezinswoningen.


Voorbereid op de toekomst

De technologie om mengsels van aardgas en waterstof voor de verwarming van gebouwen te gebruiken, bestaat al een tijd en komt vaak voor op de markt. In principe kunnen de HR-ketels van de nieuwste generatie Vitodens 100-modellen vandaag al met een aandeel van 20 procent waterstof worden gebruikt. Woning- en flateigenaars die voor deze moderne wand- en compacte toestellen kiezen, zijn dan ook optimaal uitgerust voor de toekomst.

H2 READY

Vitodens 100-W/111-W : de slimme energiecentrale voor de meest veeleisende toepassingen

Vitodens 100-W/111-W: efficiënt en op de toekomst voorbereid


De unieke eigenschappen van de Vitodens 100-W en Vitodens 111-W

MatriX-Plus-brander: het hart van uw verwarming

De MatriX-Plus-brander scoort door zijn efficiënte werking, alsook door de lage uitstoot van schadelijke stoffen en de geringe geluidsemissie. Het speciale roestvaststalen MatriX-oppervlak is bestand tegen hoge temperaturen en zorgt voor betrouwbare prestaties en een lange levensduur.

Door het grote regelbereik (3,2 kW/1:10) wordt er extra bespaard op gas en wordt de levensduur verlengd.

Echt uniek is de volautomatische verbrandingsregeling Lambda Pro. Deze vormt in combinatie met de matrixbrander een unit die zich automatisch aanpast aan de veranderde gaskwaliteit. Waardoor onder alle omstandigheden het toestel zichzelf instelt zodat een optimale verbranding plaatsvindt.

MatriX-Plus-brander: het hart van uw verwarming

Inox-Radial-warmtewisselaar van roestvast staal: efficiënt en duurzaam

Inox-Radial-warmtewisselaar van roestvast staal: efficiënt en duurzaam

Roestvast staal maakt het verschil. De corrosiebestendige Inox-Radial-warmtewisselaar van roestvast staal vormt het hart van de Vitodens 100-W/111-W. Hij zet de gebruikte energie uitermate efficiënt om in warmte. En biedt tegelijkertijd de zekerheid van het bijzonder duurzame en hoogwaardige roestvast staal.

10 jaar garantie

Op alle roestvaststalen warmtewisselaars voor olie-/gascondensatieketels tot 150 kW.


De regeling is overzichtelijk en intuïtief

Eenvoudige bediening

Het lcd-scherm van het nieuwe elektronicaplatform onderscheidt zich door de zeer eenvoudige bediening en door de strakke vormgeving met “Blackpanel”-look . Verwarmingsinstallaties met een direct en/of een gemengd verwarmingscircuit kunnen eenvoudig ingesteld worden.

LCD scherm

Energiebesparing, comfort en veiligheid met ViCare

Energiebesparing, comfort en veiligheid met ViCare

De Vitodens met het nieuwe elektronicaplatform is voorzien van een geïntegreerde WiFi-interface. Hiermee kan de verwarming, indien gewenst, direct met het internet worden verbonden. En met de ViCare-app kan deze dan heel eenvoudig en intuïtief worden bediend. De app biedt toegang tot digitale diensten alsook een directe contactmogelijkheid met de lokale installateur. 

Indien gewenst maakt ViCare gebruik van de gps-functie van uw smartphone om te weten op welke afstand u zich van uw verwarming bevindt. Zodra bepaalde ingestelde afstanden worden overschreden, wordt de kamertemperatuur automatisch verminderd. Nog een voordeel: door de connectiviteit biedt Viessmann vijf jaar garantie op het complete systeem.


ViCare smart climate

Een comfortabele temperatuur voor iedere ruimte op elk gewenst tijdstip. Met de nieuwe generatie ViCare Smart Climate-oplossingen is dit nu super eenvoudig. De individuele ruimteregeling is modulair, eenvoudig te installeren en kan op elk moment worden uitgebreid met extra componenten. Na installatie heb je alleen nog de ViCare-app nodig om in elke ruimte de juiste temperatuur in te stellen. Het voordeel? Tot wel 15% energiebesparing en meer comfort.

ViCare-thermostaat voor meer comfort en efficiëntie

Productdetails Vitodens 100-W/Vitodens 111-W

Overzicht

Vermogen (kW)
3,2 tot 32 kW
Rendement
tot 98 % (Hs)
Energie-efficiëntieklasse
energieeffizienklasse.png
A
Brandstof
icon-gas.png
Aardgas, vloeibaar gas, 20% waterstofmengsel
Toepassingsgebied
icon-wohngebaeude.png
Eengezinswoning / rijtjeshuis, appartement | Nieuwbouw en renovatie
Bediening
Einfaches RGB
Eenvoudige en intuïtieve bediening via LCD-touchscreen, of via een mobiel toestel. Geschikt voor internet via geïntegreerde WiFi-interface voor meer comfort, energiebesparing en veiligheid met ViCare.
Warmwaterproductie
Vitodens 111-W met geïntegreerde roestvrijstalen laadboiler van 46 liter
Overige kenmerken
MatriX Plus brander met Lambda Pro verbrandingsregeling voor een permanent hoog rendement en lage emissiewaarden. Hշ READY - 20%
Productdoorsnede Vitodens 100-W (Typ B1HF)

 


Vitodens 100-W en Vitodens 111-W voordelen

  • Aantrekkelijke prijs/kwaliteitverhouding
  • Lange levensduur en efficiënte werking dankzij Inox-Radial-warmtewisselaar van roestvast staal 
  • MatriX-Plus-brander met Lambda Pro-verbrandingsregeling voor extra hoog rendement en lange levensduur
  • Eenvoudige en intuïtieve bediening via lcd-scherm. Optie via mobiele telefoon mogelijk
  • Geschikt voor online gebruik dankzij geïntegreerde WiFi-interface voor meer comfort, energiebesparing en veiligheid met ViCare
  • Gecertificeerd voor 20% waterstofaandeel in aardgas