Vitodens 200 - duurzaam en efficiënte HR-ketel

De voordelen op een rij

  • Goede prijs-kwaliteitverhouding
  • Tot 98 procent van de brandstof wordt omgezet in warmte
  • Stille werking door laag ventilatortoerental
  • Compacte afmetingen, slechts 480 mm breed
  • Lambda Pro Plus Control verbrandingsregeling
  • Energie-efficiëntieklasse: A 

Flexibel en efficiënt HR-wandtoestel met Inox-Radial-warmtewisselaar, touchscreen, kleurendisplay en optionele regeling per App

De Vitodens 200-W is het ideale HR-wandtoestel voor de ééngezinswoning. Hij laat zich gemakkelijk monteren in een nis in de badkamer of zelfs in de keuken tegen een wand.

 

HR-wandtoestel Vitodens 200-W
Comfortable Vitotronic regeling

Comfortabele Vitotronic-regeling

Zowel eigenaar als installateur profiteren volop van de eenvoudig te bedienen Vitotronic-regeling: de bediening van het menu is gebruiksvriendelijk en logisch ontworpen.

Inox-Radial-warmtewisselaar

De Vitodens 200-W is uitgerust met een modulerende Inox-Radial-warmtewisselaar met lange levensduur dankzij roestvast stalen MatriX-draadgaas - bestand tegen hoge temperaturen.

Inox-Radial-warmtewisselaar
MatriX-cilinderbrander

Lagere kosten dankzij milieuvriendelijke MatriX-cilinderbrander met automatische verbrandingsregeling Lambda Pro Control Plus

Dankzij de geïntegreerde Lambda Pro Control Plus verbrandingsregeling past de brander zich automatisch aan de verschillende gassoorten aan (aardgas E/LL, vloeibaar gas, biogas)  en wordt een permanent hoog rendement gegarandeerd.

Lambda Pro Control Plus draagt bij tot lagere onderhoudskosten.

Vitotronic 200 regeling met touchscreen en kleurendisplay

De gebruiker profiteert van de makkelijk te bedienen Vitotronic 200 regeling: de menu-gestuurde regeling met het briljante 5 inch touchscreen kleurendisplay is logisch en begrijpelijk opgebouwd. De assistentfunctie vereenvoudigt de inbedrijfstelling van de cv-ketel na de installatie.

Vitotronic 200 met color-touch-Ddsplay
Energie-Cockpit

De Energie-Cockpit


De Energie-Cockpit geeft het gas- en stroomverbruik van het verwarmingstoestel rechtstreeks op het display weer. In combinatie met een zonnesysteem geeft het u zowel informatie over de bijdrage van de zonne-energie aan de energiebalans, de laadtoestand van de boiler en het temperatuurverloop alsook de vorming van temperatuurlagen in de bi-valente bolier.

Vitotronic 200 regeling en de ViCare App

Dankzij de ViCare-app kan de installatiegebruiker zijn verwarmingsinstallatie via zijn smartphone aansturen. De bedrijfsstatus kan op ieder ogenblik geconsulteerd worden, en bij storingen kan vlot contact worden opgenomen met de eerder in de app ingevoerde installateur.

ViCare App
Vitoconnect 100

Vitoconnect als interface 

Om de verwarmingsinstallatie via een app te kunnen bedienen, is de Vitoconnect-interface vereist. Bestaande warmtepompen van de Vitocal-reeks (vanaf bouwjaar 2010) kunnen op ieder ogenblik aangepast worden.


Doeltreffende oplossingen voor grote warmtebehoefte

De HR-wandtoestellen van Viessmann zijn zeer geschikt voor gebruik in woningen, flats en openbare faciliteiten. Hier biedt de Vitodens 200-W een aantrekkelijk geprijsde en plaatsbesparende oplossing – als individueel toestel tot 150 kW of in cascadeschakeling met maximaal 6 verwarmingsketels of een vermogen tot 594 kW.

Viessmann biedt voor de bouw van cascade-installaties de complete en volledig afgestemde systeemtechniek aan, zoals regelingen voor de aansturing van maximaal zes eindtoestellen, gemeenschappelijke rookgasafvoer of verwarmingscircuitverdelers.

De Vitotronic-cascaderegeling kan vier Vitodens 200-W ketels combineren tot één verwarmingscentrale. Daarbij wordt het vermogen van de verwarmingsketels automatisch aangepast aan de warmtebehoefte. Dit houdt in dat, al naargelang de warmtebehoefte, evengoed één ketel of vier ketels ingeschakeld kunnen zijn.

Met de Cascade Configurator van Viessmann stelt u zelf online uw cascadesysteem samen.

sys-vitodens_200-W_kaskadenkombi-654x359.jpg

Productdoorsnede

Productdoorsnede Vitodens 200-W