Lucht/water-warmtepompen van Duitse makelij: hoge kwaliteit en fluisterstil

De lucht/water-warmtepomp is het meest gebruikte type warmtepomp. Dit type heeft relatief lage investeringskosten en veel verschillende installatiemogelijkheden. Een lucht/water-warmtepomp kan bijvoorbeeld binnen en buiten worden geplaatst en is geschikt voor zowel nieuwbouw als bestaande bouw. 

Er zijn ook subsidiemogelijkheden om de investering voor u nog aantrekkelijker te maken.

Waarom een Viessmann

Zoals u van een van oorsprong Duits familiebedrijf kunt verwachten zijn onze lucht/water-warmtepompen van zeer hoge kwaliteit. Ze gaan heel lang mee, zijn fluisterstil en hebben een mooi design. Want ja, het oog wil natuurlijk ook wat. 

Meer dan 40 jaar geleden al, brachten we onze eerste warmtepomp op de markt. Echt pionieren was dat toen nog. Inmiddels staan onze warmtepompen bekend als een van de besten op de internationale markt. 

Hoe het werkt

Een lucht/water-warmtepomp is een soort omgekeerde koelkast. Een koelkast leidt warme lucht naar buiten, een lucht/water-warmtepomp brengt warme (of in de zomer koude) lucht naar binnen in de ruimte. 

Dat werkt als volgt: een ventilator zuigt actief de omgevingslucht aan en transporteert deze naar een warmtewisselaar (verdamper) in de warmtepomp. Deze circuleert een koelmiddel, dat de aggregatietoestand verandert en zelfs bij lage temperaturen verdampt. Om deze koelmiddeldamp op een niveau te brengen dat gebruikt kan worden voor verwarming en warmwaterbereiding, wordt deze met een compressor gecomprimeerd.

Nieuwbouw en bestaande bouw

De lucht/water-warmtepomp is geschikt voor zowel nieuwbouw als bestaande bouw, bijvoorbeeld als uw cv-ketel of complete installatie vervangen moet worden. 

De combinatie met zonnepanelen is zeer goed mogelijk. In een all-electric opstelling voorziet de lucht/water-warmtepomp uw huis van verwarming, koeling én warm tapwater. Let er daarbij wel op dat uw installateur een goede warmteverliesberekening maakt, om te bepalen welke capaciteit warmtepomp u nodig heeft. Heeft u nog geen installateur benaderd? Zoek hier een lokale partner.

Lucht/water-warmtepomp kiezen?

wp_luft.jpg

Lucht/water-warmtepomp

Warmte uit de lucht

[1] Vitocal warmtepomp
[2] Warmwaterboiler
[3] Warmwaterbuffervat

Voordelen van een lucht/water-warmtepomp

Het gebruik van een luchtwarmtepomp biedt tal van voordelen. De belangrijkste zijn:

  • Gratis warmtebron, beschikbaar op elk moment van de dag
  • Relatief lage investeringskosten
  • Uitbreidbaar dankzij de cascadefunctie
  • Geschikt voor zowel nieuwbouw als modernisering
  • Verdere installatie achteraf mogelijk
2019-09-30 Geluid.jpg

Fluisterstille lucht/water-warmtepompen

Veruit de stilste buitenunit van dit type

De buitenunits voor de lucht/water-warmtepompen voldoen aan het Advanced Acoustic Design (AAD), met inachtneming van de akoestische eisen. Hierbij werd het frequentiespectrum dermate geoptimaliseerd, dat de lage tonen naar een hoger frequentiebereik verplaatst werden. Binnen dat bereik worden ze als minder storend ervaren en kunnen ze beter door het gebouw gedempt worden.