Vitocal 200-A: maak gebruik van warmte in de buitenlucht

Lucht/water-warmtepompen in monoblokuitvoering onderscheiden zich doordat ze in een binnen- en een buitenunit zijn verdeeld, waarbij de verbindingsleidingen met water gevuld zijn.


De voordelen op een rij

 • Lucht/water-warmtepompen in monoblokuitvoering, 4 tot 12 kW (bij A–7/W35)
 • Lage werkingskosten door hoge COP-waarde (COP = Coefficient of Performance) volgens EN 14511: tot 5,0 (A7/W35) en tot 4,2 (A2/W35)
 • Verwarming en koeling in één toestel dankzij omkeerbare schakeling
 • Bijzonder geruisloos door Advanced Acoustic Design (AAD), ook ideaal voor gebruik op locaties met rijhuizen
 • Hoogwaardige productkwaliteit en modern, tijdloos design (Made in Germany)
 • Maximale aanvoertemperatuur tot 60 °C
 • Monoblok-binnenunit met hoogrendement-circulatiepomp, driewegomschakelklep en regeling, bij het model met verwarming/koeling met geïntegreerde doorstroomverwarmer voor verwarmingswater
 • Eenvoudig te bedienen Vitotronic-regeling met tekst- en grafisch display
 • Regeling van Viessmann-ventilatietoestellen mogelijk
 • Geen koeltechnische dichtheidsproef dankzij hermetisch gesloten koelcircuit
 • Geen minimale afstanden tussen binnen- en buitenunit
 • Voorbereid voor verbruik van zelf geproduceerde stroom, bv. via fotovoltaïsche installaties
 • Geschikt voor onlineondersteuning via gratis ViCare-app en Vitoconnect (optioneel)
 • Komt in aanmerking voor subsidie bij renovatie (tot 2250,- euro)
 • Energie-efficiëntieklasse* A++ / A++
*Energie-efficiëntieklasse volgens EU-verordening nr. 811/2013 Verwarmen, gemiddeld klimaat – toepassing op lage temperatuur (35 °C) / op gemiddelde temperatuur (55 °C)

Lucht/water-warmtepomp Vitocal 200-A

Lucht/water-warmtepomp Vitocal 200-A

De Vitocal 200-A warmtepomp in monoblokuitvoering maakt op milieuvriendelijke en kostenbesparende manier gebruik van de in de buitenlucht aanwezige warmte. Deze warmtepomp kan naar keuze alleen voor verwarming of zowel voor verwarming als voor koeling gebruikt worden.

Compacte buitenunits in één stuk

Het tijdloze design van de nieuwe buitenunits is bijzonder aangenaam voor het oog. De toestellen met één of twee ventilatoren komen uit de eigen ontwikkelings- en productieafdelingen. Verder beschikken ze naast zeer goede prestatiewaarden ook over een uitstekende verwerkings- en productkwaliteit, Made in Germany.

Korte montagetijd zonder vakbekwaamheidscertificaat

De compacte binnenunit, die aan de muur bevestigd wordt, inclusief hydrauliek en regeling, is geruisloos en mag gerust vlakbij de woonruimte gemonteerd worden. De verbindingsleidingen naar de buitenunit worden met water gevuld. Voor deze installatie heeft de installateur geen vakbekwaamheidscertificaat (attest koeltechniek) nodig. Door het grote aantal vooraf geïnstalleerde componenten en afgestemde toebehoren kan de Vitocal 200-A bijzonder snel geïnstalleerd worden.

Bivalente werking met een bestaande installatie

Bij een renovatie is de warmtepomp uitstekend geschikt voor bivalente werking. In dat geval blijft de bestaande installatie verder actief om eventuele piekbelastingen bij bijzonder lage temperaturen op te vangen. Op die manier wordt de efficiëntie van de installatie sterk verbeterd.

Locatie met rijhuizen

Bijzonder stille werking, ideaal voor gebruik op locaties met rijhuizen

Veruit de stilste buitenunit van dit type

De buitenunits voor de monoblok-warmtepompen voldoen aan het Advanced Acoustic Design (AAD), met inachtneming van de akoestische eisen. Hierbij werd het frequentiespectrum dermate geoptimaliseerd, dat de diepe tonen naar een hoger frequentiebereik verplaatst werden. Binnen dat bereik worden ze als minder storend ervaren en kunnen ze beter door het gebouw gedempt worden.

De Vitocal 200-A is hierdoor bijzonder geschikt voor gebruik in dichtbebouwde gebieden, zoals locaties met rijhuizen.


Vitotronic 200-regeling

Bedieningscomfort

Duidelijk, comfortabel, intelligent: de Vitotronic biedt perfecte functies voor de snelle en nauwkeurige regeling van uw verwarmingssysteem.

Connectiviteit

De regeling Vitotronic 200 kan op elk gewenst moment worden bediend door de ViCare-App op uw Smartphone (met accessoire Vitoconnect).

Vitoconnect als interface 

Om de verwarmingsinstallatie via een app te kunnen bedienen, is de Vitoconnect-interface vereist. Bestaande warmtepompen van de Vitocal-reeks (vanaf bouwjaar 2010) kunnen op ieder ogenblik aangepast worden.

Vitoconnect 100

ViCare App

Dankzij de ViCare-app kan de installatiegebruiker zijn verwarmingsinstallatie via zijn smartphone aansturen. De bedrijfsstatus kan op ieder ogenblik geconsulteerd worden, en bij storingen kan vlot contact worden opgenomen met de eerder in de app ingevoerde installateur.

ViCare App
fernbedienungen.jpg

Op elkaar afgestemd: systeemtechniek

"Het geheel is meer dan de som van de delen." In navolging van dit principe biedt Viessmann niet enkel afzonderlijke verwarmingsonderdelen aan die aan alle Viessmann-normen op het vlak van kwaliteit, betrouwbaarheid en efficiëntie voldoen. Alle producten maken deel uit van een volledig systeem waarin alle onderdelen op elkaar afgestemd zijn en precies bij elkaar passen. Enkel het perfecte samenspel tussen alle systeemonderdelen biedt het vermogenspotentieel van een innovatieve toptechnologie.

De systeemtechniek van Viessmann omvat alle onderdelen voor een betrouwbaar en zuinig verwarmingssysteem. Van de Vitotronic-regeling met draadloze afstandsbediening over Vitocell-warmwaterboilers met hoog vermogen voor een optimaal warmwatercomfort tot hoogwaardige zonnesystemen voor een kostenbesparende verwarmingsondersteuning.

Gedetailleerde productinformatie

Overzicht

Vermogen (kW)
3,2 tot 14,7 kW (A7/W35)
CoP bij verwarmen
tot 5,0 (lucht 7 °C/water 35 °C) en tot 4,0 (lucht 2 °C/water 35 °C)
Energielabel
energieeffizienklasse.png
A++
Toepassing
icon-wohngebaeude.png
Woningbouw, nieuwbouw en renovatie, bivalente systemen
Bediening
Einfaches RGB
Vitotronic 200-regeling met tekst- en grafische display, bediening via ViCare App mogelijk
Waterverwarming
Aanvullende tapwaterverwarmer vereist voor hoger warmwatercomfort
Andere kenmerken
Flexibele montage van de fluister stille buitenunit (staand, wandmontage). Comfortabel dankzij omkeerbare uitvoering van verwarmen en koelen toegestaan.
Productdoorsnede lucht/water-warmtepomp Vitocal 200-A