Zuinig en energiebesparend gebruik van de warmte uit de kamer, buiten of afvoerlucht om water te verwarmen: Vitocal 262-A

De Vitocal 262-A warm tapwater-warmtepomp gebruikt de warmte van de kamer, buiten- of afvoerlucht om drinkwater goedkoop en energiebesparend te verwarmen.

De warmtepompboiler Vitocal 262-A is een ideale aanvulling op het bestaande verwarmingssysteem. In het nieuwe Vitopearlwhite-ontwerp is het apparaat ook geschikt voor installatie in de buurt van de woonkamer. De wandvariant is bijzonder compact. De Vitocal 262-A neemt de warmwaterbereiding op een kosteneffectieve en energiebesparende manier over. Daartoe onttrekt het universele apparaat de warmte zowel aan de buitenlucht als aan recirculatie- en afvoerlucht in ruimtes.


Bijzonderheden van de Vitocal 262-A

Milieuvriendelijk koudemiddel

Het nieuwe koelcircuit zet maatstaven op het gebied van efficiëntie en klimaatbescherming. Het wordt gebruikt met het HFOkoelmiddel (hydrofluorolefine) R1234ze, waarvan de GWP-index (Global Warming Potential) van 7 bijna vergelijkbaar is met die van een natuurlijk koelmiddel. Traditionele koelmiddelen zoals R134a hebben daarentegen een veel hogere GWP-waarde van meer dan 1400.

Met de nieuwe koelmiddelgeneratie voldoen de Vitocal 262-A warmwaterwarmtepompen al aan de eisen van de Europese F-gassenverordening die na 2030 van toepassing zal zijn. Dit maakt ze bijzonder toekomstbestendig in het gebruik.

Drie varianten voor elke behoefte

Voor eenwaardige werking is de warmtepomp leverbaar zonder spiraalwarmtewisselaar (type T2E-ze). Er is een warmwaterboiler met een inhoud van 300 liter geïntegreerd. Als alternatief is de hybride versie verkrijgbaar met een geïntegreerde buizenwarmtewisselaar (type T2H-ze). Het wordt aanbevolen voor het achteraf inbouwen en upgraden van bestaande systemen.

De intelligente besturing kiest dan altijd de optimale bedrijfsmodus tussen de warmtepomp en de warmtegenerator, rekening houdend met energieprijzen en primaire energiefactoren. De Vitocal 262-A verwarmt het water voor in de geïntegreerde opslagtank van 300 liter. De bestaande warmtegenerator wordt alleen gebruikt voor naverwarming indien nodig. Dit zorgt voor maximaal warmwatercomfort.

Bij de ruimtebesparende wandversie (type T2W-ze) wordt de warmwaterbereiding uitgevoerd door een naastgelegen warmwatertank (inhoud 160 tot 500 liter).

Droge elektrische verwarmingsinzet

De elektrische variant (type T2E-ze) is af fabriek uitgerust met een droge elektrische verwarmingsinzet. De hybride versie met warmtewisselaar (type T2H-ze) kan indien nodig achteraf worden uitgerust met een verwarmingselement.De voordelen van de Vitocal 262-A

Warmtepompboiler Vitocal 262-A
  • Lage bedrijfskosten dankzij het zeer efficiënte koelcircuit
  • Lage geluidsemissie dankzij aparte stille modus
  • Verwarming van de drinkwatertemperatuur tot maximaal 70 ° C (tot 65 ° C via de warmtepompmodule en tot 70 ° C met een elektrisch verwarmingselement of warmtegenerator)
  • Snelverwarmingsfunctie met elektrisch verwarmingselement (leveringsomvang type T2E-ze, toebehoren type T2H-ze / T2W-ze)
  • Installatie in lage ruimtes (tot 2 meter)
  • Geschikt voor smart grid (SG Ready)
  • Voorbereid voor het geoptimaliseerde verbruik van zelf opgewekte elektriciteit uit fotovoltaïsche systemen - tweetrapsfunctie mogelijk (warmtepomp en elektrische verwarmingsinzet)
  • Ontvochtiging van kelders in bestaande gebouwen (recirculatiemodus)

Productdetails

Productdetails warmtepompboiler Vitocal 262-A Typ T2H-ze