Vitomax HS type M75 - de klassieke hogedrukstoomketel


De voordelen op een rij

  • Kleinere afmetingen dan vergelijkbaar vorig model
  • Manostaatsteun aan de zijkant van de ketel
  • Geïntegreerde economiser (kan ook ter plaatse worden gemonteerd)
  • Begaanbare ketelafdekking voor montage en onderhoud
  • Modulaire, steeds uitbreidbare ketelsteun

 

Voldoet aan alle eisen

De hogedrukstoomketel Vitomax HS type M75 is qua constructie een klassieke ketel. De vlampijp bevindt zich centraal, enigszins naar onderen. De rookgastrekken van de tweede en derde trek zijn symmetrisch erboven geplaatst.

De hogedrukstoomketel Vitomax HS type M75 produceert 5 tot 31,5 t/h. De werkdruk gaat van 6 tot 25 bar. Met de bijbehorende systeemtechniek maakt de ketel bijzonder efficiënt gebruik van de brandstof.

 

Milieuvriendelijk en schoon

De drietreksketel brandt over het volledige vermogensspectrum milieuvriendelijk en schoon. Een constante temperatuur op de plaats waar de vlam ontstaat, zorgt voor een stabiele vlamvorming en vermindert de vorming van NOx.

Ketelbemetseling is niet nodig, de omkeerleiding achteraan is aan rookgaszijde volledig watergekoeld. Hierdoor wordt de opgewekte warmte ten volle gebruikt voor de stoomproductie.

Productdoorsnede

Overzicht

Stoomproductie (t/h)
5 tot 30 t/h
Ketelrendement
tot 95,5 (met ingebouwde economiser)
Toegelaten bedrijfsdruk
6 tot 25 bar
Brandstof
icon-oel.png icon-gas.png
Lichte huisbrandolie HBO I/II, vloeibaar of (bio-)aardgas
Toepassingsgebied
icon-gewerbe.png icon-industrie.png
Utiliteit, industrie, nieuwbouw en renovatie
Regeltechniek
Vereenvoudigde bediening via programmeerbare sturing met geheugen (SPS) met logisch ergonomisch grafisch bedieningspaneel (10,4 inch kleurentouchscreen)
Overige kenmerken
Drietreksketel met en zonder economiser. Hogedrukstoomketel op olie of gas die voldoet aan de eisen van de richtlijn drukapparatuur 97/23/EG en de TRD-reglementering in combinatie met de afspraken van de federaties. Een ketel met een klassieke constructie. De vlampijp bevindt zich centraal, enigszins naar onderen. De rookgastrekken van de tweede en derde trek zijn symmetrisch erboven geplaatst.
Productdoorsnede hogedrukstoomketel Vitomax HS type M75B