Zonnepanelen van Duitse makelij: zeer hoge kwaliteit

Zelf elektriciteit opwekken? Kies voor zonnepanelen van Viessmann. Onze kwaliteit is zo hoog, wij durven het makkelijk aan om lange garanties te geven. 

Net als zonnecollectoren liggen zonnepanelen op uw dak. Zonnepanelen worden ook wel PV panelen genoemd. PV is de afkorting van ‘Photo Voltaic’. ‘Photo’ staat hier voor licht en ‘voltaic’ staat hier voor stroom. PV panelen zetten zonne-energie om in elektriciteit. 

Waarom een Viessmann

Doordat we naast zonnepanelen ook warmtepompen, zonnecollectoren, cv-ketels en boilers leveren, hebben we voor iedere woning en ieder gebouw een oplossing om nog meer energie te besparen. 

Ook goed om te weten: zoals u van een van oorsprong Duits familiebedrijf kunt verwachten zijn al onze producten van zeer hoge kwaliteit. Ze gaan heel lang mee, zijn superstil en hebben een mooi design. Want ja, het oog wil natuurlijk ook wat.

Meer dan 40 jaar geleden al, brachten we onze eerste warmtepomp op de markt. Echt pionieren was dat toen nog. Inmiddels staan onze duurzame oplossingen bekend als een van de besten op de internationale markt. 

Minder CO2-uitstoot, lagere energierekening

Met zonnepanelen van Viessmann beperkt u het gebruik van fossiele brandstoffen, vermindert u de schadelijke CO2-uitstoot en verlaagt u uw energierekening. 

Wij bij Viessmann Nederland helpen u graag om de juiste keuze te maken voor uw huis. 

Zonnepanelen kiezen?


Hoe functioneren zonnepanelen?

Zonnepanelen bestaat uit verschillende modules, die op hun beurt weer zijn opgebouwd uit zonnecellen. In deze kleinste eenheid wordt zonlicht via het foto-elektrisch effect omgezet in elektrische energie. Door het licht gaan bepaalde ladingsdragers los. Door de beweging van deze deeltjes ontstaat elektrische energie. Voorwaarde hiervoor is het halfgeleidermateriaal silicium. Er zijn twee soorten zonnecellen: mono- en polykristallijne cellen. Door de verschillende productiemethoden verschillen ze in hun producteigenschappen. Welke zonnecellen u uiteindelijk kiest, hangt af van een aantal factoren en moet vooraf goed worden afgewogen. Naast de efficiëntie en de gewenste prestatie is ook de plaats van gebruik doorslaggevend. De Vitovolt 300-modules bieden in ieder geval verschillende montage- en toepassingsmogelijkheden. Ze zijn geschikt voor een- en tweegezinswoningen, maar ook voor bedrijfsgebouwen.

Kort overzicht van de bouw van zonne-energie met zonnepanelen

Naast zonnecellen bestaan ​​fotovoltaïsche systemen uit een omvormer, de kabels en vooral de pantografen. Dit kunnen niet alleen elektrische apparaten zijn, maar ook elektriciteitsopslag en aansluiting op het openbare net voor voeding. De omvormer voor zonne-energie is nodig omdat de zonnecellen gelijkstroom genereren die niet wordt verbruikt in huis. Daarom moet het worden omgezet in wisselstroom.


Profiteer van de voordelen van Viessmann zonnepanelen

Met de toenemende verspreiding van systemen voor hernieuwbare energie groeit de bereidheid van consumenten en eindgebruikers om zelf elektriciteit te produceren. Krachtige zonnepanelen bieden tegenwoordig de mogelijkheid om de gratis zonne-energie winstgevend te gebruiken. Door zonnepanelen te installeren, geeft de operator aan dat hij verantwoordelijk is voor het milieu en een actieve bijdrage levert aan klimaatbescherming door CO2-uitstoot te vermijden.Met continu stijgende energiekosten helpen zonnepanelen geld te besparen en vermindert het ook de afhankelijkheid van energieleveranciers. De zelf geproduceerde elektriciteit kan worden gebruikt voor persoonlijk gebruik of worden teruggeleverd aan het openbare net. De investering verdient zichzelf binnen enkele jaren terug dankzij de wettelijk gereguleerde vergoeding of de besparingen door eigen verbruik. Dit brengt in ieder geval een waardestijging met zich mee.

De zonnepanelen van Viessmann bieden u perfect op elkaar afgestemde componenten bestaande uit zonnepanelen, omvormers en montagesystemen, evenals opslagsystemen voor elektriciteit en warmtepompen om het gebruik van uw eigen elektriciteit te vergroten.

De hoge kwaliteitsnormen van de zonnepanelen zorgen voor zuinigheid en duurzaamheid. Uitgebreide services van planning en ontwerp tot levering en service door deskundige Viessmann-specialisten.


Efficiënt eigen verbruik van zonne-energie

Eigenaars van zonnepanelen hebben momenteel twee opties om de opgewekte elektriciteit te gebruiken: de elektriciteit kan ofwel volledig aan het net worden toegevoerd of gedeeltelijk of volledig worden gebruikt. Omdat zelf opgewekte zonne-elektriciteit goedkoper is dan het kopen van elektriciteit van het net, biedt eigen verbruik financiële voordelen. Een optimaal systeemconcept gecombineerd met perfect op elkaar afgestemde componenten zorgt voor dit hoge niveau van eigen verbruik.

Complete oplossing: combineer zonnepanelen met een warmtepomp


Het meest efficiënte type elektrische warmteopwekking is de warmtepomp. Met één omgevingswarmte wordt tot vier kilowattuur warmte verkregen uit één kilowattuur elektriciteit. Dus als een warmtepomp de energiebehoefte voor ruimteverwarming en tapwaterverwarming dekt, kan niet alleen het eigen verbruiksquotum van het zonne-energiesysteem aanzienlijk worden verhoogd, maar de goedkopere zonne-energie maakt ook een goedkope warmtetoevoer mogelijk. Als u zonnepanelen met een warmtepomp wilt combineren, moet u een warmtepomp kiezen die uw eigen verbruik optimaliseert en de werking ervan kan aanpassen aan de opwekking van de zonnepanelen. Viessmann heeft voor deze toepassing een overeenkomstig afgestemd systeem van zonnepanelen en warmtepomp ontwikkeld.

Zonnepanelen stroom van de zon

Zelf elektriciteit opwekken? Kies voor zonnepanelen van Viessmann. Onze kwaliteit is zo hoog, wij durven het makkelijk aan om lange garanties te geven...

>Lees meer over de Viessmann zonnepanelen