Grote efficiëntiemogelijkheden in de woningsector

Van de bijna 40 miljoen wooneenheden in Duitsland zijn ongeveer 22 miljoen huurwoningen. Deze cijfers maken duidelijk hoe groot de bijdrage is die de woningsector kan leveren om de energie- en klimaatdoelstellingen te halen – zeker als men weet dat slechts 20 procent van de verwarmingsinstallaties in Duitsland voldoet aan de recentste normen.

Meer dan 80 procent van alle meergezinswoningen werden vóór 1978 gebouwd en beschikken meestal over verouderde installaties. Wanneer dit enorme efficiëntiepotentieel wordt benut, profiteert iedereen daarvan: de huurders door lagere nevenkosten en de eigenaars door een waardevaste, makkelijk te verhuren eigendom.

Voor gebruik in de vastgoedsector biedt Viessmann systeemoplossingen op maat met verwarmingstoestellen voor alle energiedragers – condensatieketels op olie en gas maar ook zonne-installaties, biomassaketels en warmtepompen. Een bijzonder voordelig alternatief voor grote wooncomplexen is het gebruik van warmtekrachtkoppelingssystemen, omdat hierbij de warmte die ontstaat bij de elektriciteitsopwekking nuttig wordt gebruikt. Het complete aanbod van Viessmann omvat WKK-installaties van 1,0 tot 530 kWel of van 6,0 tot 660 kWth.


Top Links

Hier vindt u links naar onderwerpen die voor uw interessant kunnen zijn.

Brochure downloaden

Download hier de gratis brochures

volgende

Productassortiment voor woongebouwen

Producten ook voor de meergezinswoning

volgende

Volledig aanbod voor alle energiedragers

Viessmann biedt individuele oplossingen en efficiënte systemen aan voor alle toepassingsgebieden en energiedragers.

volgende
EnEV.gif

Informatie over EnEV

Energiebesparingsverordening (EnEV) en Duurzame Energie Richtlijn (EEWärmeG 2011 – kort: warmtewet)

Referenties

Verwarmingstechniek die aan alle vereisten beantwoordt

volgende

Bedieningshandleidingen downloaden

Databank voor bedieningshandleidingen in PDF-formaat

volgende